• Lorem ipsum

6 simpele tips voor een heerlijke spa avond bij je thuis

23 Apr 2020
door Grietje Zijlstra

Het is hoog tijd om thuis een moment voor jezelf te nemen. Al weken is ons leven niet meer wat het was. We hebben allemaal behoefte aan even opladen met waardevolle me-time. Nu we niet meer uit eten kunnen, een filmpje kunnen pakken of naar de sauna kunnen gaan is het tijd voor een spa avond bij je thuis. Maar hoe doe je dat? Je badkamer is geen sauna of wellnesscomplex. Wij geven je 6 simpele tips om jouw badkamer om te toveren tot een heerlijk ontspannen omgeving. Zorg ervoor dat je niet gestoord wordt. Het is tijd om even echt te gaan genieten en je af te sluiten voor al het nieuws over het coronavirus, werk, school en andere dagelijkse zaken.

Met deze 6 simpele tips heb je een heerlijke spa avond thuis

1. Verander je badkamer in een Spa

Je begint met het verhogen van de temperatuur in de badkamer. In een echte sauna of spa is het ook altijd lekker, aangenaam warm, dus zet de verwarming een paar graden hoger. Geur is ook een belangrijk onderdeel van een spa avond thuis. Wil je dezelfde ontspannen geur in jouw badkamer, dan kun je speciale badbruisballen gebruiken, de geur zorgt ervoor dat je je echt in een spa waant. Ook geurstokjes doen het altijd goed. Mocht je een scrubhandschoen hebben, vergeet deze niet mee te nemen naar de badkamer. Deze komt later nog van pas.

2. Leg je fijnste handdoek klaar

Als je een dagje naar de sauna gaat, is een fijne handdoek echt een pre. Dus als je thuis een avondje spa houdt, begin met het klaarleggen van een zachte, warme handdoek die erg vriendelijk is voor je huid. Na een scrubbeurt en warme douche verlangt je lichaam naar een extra zachte handdoek.

3. Trek een zachte badjas aan

Een badjas dragen geeft sowieso een ontspannen gevoel en juist dit gevoel wil je vanavond vasthouden. Dus trek een zachte badjas aan en laat de spa avond beginnen. Ook als je klaar bent met deze badkamerrituelen, kun je lekker in je badjas op de bank kruipen.

4. Maak je eigen gezichtsmasker

Je gezicht krijgt altijd veel te verduren, dus we gaan extra lief zijn voor de huid. We beginnen met een gezichtsmasker. Deze kun je kopen, of zelf maken.

Recept Gezichtsmasker

  • Yoghurt
  • Honing
  • Havermout
  • Banaan

Schud yoghurt in een kom en voeg hier honing aan toe. Zorg ervoor dat je dit goed mengt. Mocht je de honing niet goed mengen met de yoghurt, warm de honing dan even op.
Je gezichtsmasker is klaar. Je kunt het uitbreiden door er havermout of banaan aan toe te voegen. Ook kun je kamillethee trekken en deze aan de yoghurt met honing toevoegen, doe dit wel pas als de thee volledig is afgekoeld. En zo kun je dus variëren en heb je meteen een excuus om weer een volgende spa avond thuis in te plannen. Het masker voelt na ongeveer 15 minuten harder aan, dan is het tijd om het gezichtsmasker af te spoelen.

5. Geniet bewust van dit moment

Jij weet als geen ander waar jij positieve energie van krijgt. Kies je voor rustgevende muziek? Of juist een spannend boek? Terwijl het masker intrekt heb jij even de tijd om lekker te ontspannen. Kijk vooral niet op je telefoon. Social media of het nieuws bekijken behoort echt niet meer tot volledig ontspannen. Dus voorkom deze overmatige prikkels en zet je telefoon uit of beter nog, neem hem niet mee naar de badkamer.

6. Douchen of badderen 

Mocht je niet in bad kunnen liggen, neem dan een warme douche als je klaar bent met het gezichtsmasker. Als je in bad gaat, verwen je lijf met een badolie. Verzorg je lichaam daarna goed met een scrub die bij jouw huidtype past. Scrub niet te hard, maar wrijf ontspannen over je lichaam. Dit kun je met een scrubhandschoen doen, als je die hebt, of gewoon met je handen.

Wanneer je klaar bent en je weer helemaal zacht en rozig bent, sla je snel een zachte hamamdoek of saunadoek om. Dep je huid zachtjes droog, ga vooral niet te hard wrijven. En smeer je lijf lekker in met een huidolie of lotion. Je voelt je weer helemaal herboren. Dus trek lekker je badjas aan en houd dit gevoel nog zo lang mogelijk vast. Morgen begint er weer een nieuwe dag, waarschijnlijk net zo hectisch als alle voorgaande dagen. Dus deze avond staat in het teken van ontspannen.

Heb je genoten van de spa avond thuis? Misschien ken je nog iemand die dit ook zo hard nodig heeft of verdient. Verras hem/haar met een uitgebreid onze heerlijke bad accessoires, zo wordt iedere badkamer omgetoverd tot een spa. Hopelijk kunnen we binnenkort snel weer naar een sauna toe, maar tot die tijd maken we thuis van de badkamer een spa. Je weet nu dat het zo gepiept is.

Reacties
Grietje Zijlstra
13 Nov 2022
Ach, wat lief! Fijn dat we je hebben kunnen inspireren :-)
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »