• Lorem ipsum

Welke maat badjas heb ik nodig? Een badjas kopen in 3 stappen

1 Oct 2019
door Grietje Zijlstra

De perfecte badjas vinden is als een reep chocolade na een slechte dag: het fijnste wat je kan overkomen. Hij is je beste vriend na een douche, houd je warm als je op de bank een serie kijkt, handig als de pakketbezorger ineens voor de deur staat en onmisbaar tijdens een saunabezoek. Maar hoe vind je zo’n perfect exemplaar? Welke maat badjas heb ik nodig? Welke stof is het meest geschikt voor mijn situatie? Wij helpen je graag met dit stappenplan.

1.    De lengte

Een badjas (ook wel kamerjas of ochtendjas genoemd) kopen begint bij het bepalen van de lengte. Je kunt kiezen voor kort, middellang of lang. Als je jouw badjas voornamelijk wilt gebruiken om jezelf lekker warm te houden, is een lang model aan te raden. Je kunt hier heerlijk in wegkruipen, zeker als je een maatje groter koopt. Als je het snel warm hebt, is een korter model een stuk beter geschikt voor jou.

2.    Het materiaal

Badjassen, dusters, ochtendjassen en kimono’s worden gemaakt van allerlei verschillende materialen. Onze favorieten zijn gemaakt van badstof, bamboe of katoen. Badstof heeft als voordelen dat het ontzettend goed vocht opneemt, comfortabel is en goed ventileert. De voering van Hamam badjas Nijl is gemaakt van deze stof en geeft je een ultiem gevoel van luxe, terwijl hij nog geen 1000 gram weegt (in maat M). Welke maat badjas heb ik nodig bij deze stof? Een katoenen badjas kan altijd nog iets krimpen in de was. Houdt bij dit type rekening met max. 5% krimp. Koop hem dus niet te klein. Je kunt de ceintuur strakker of losser doen om de badjas mooi te laten vallen.

Een bamboe badjas is hypo-allergeen en heeft anti-bacteriële eigenschappen. De stof is heerlijk zacht en daarom een echt feestje voor je huid. In tegenstelling tot een badstof badjas, kan dit materiaal op lage temperatuur in de droger. Daar komt hij weer helemaal fluffy uit! Wel is hij iets zwaarder: het gewicht van onze bamboe sauna badjas is 1250 gram (in maat S/M). Welke maat badjas heb ik nodig bij deze stof? Onze bamboe-badjassen zijn te verkrijgen in XS, S/M, L/XL, XXL en 3XL. Je kunt gewoon je normale maat bestellen. Zit je bijvoorbeeld tussen M en L in? Bestel dan liever de grotere. Een beetje overslag is fijn en zo kun je er helemaal in wegkruipen.

Een katoenen badjas is ideaal voor iedereen die houdt van een dunne, ademende stof. In maat M weegt dit exemplaar slechts 500 gram. Daarom is hij ook ideaal om mee te nemen op vakantie. Katoen is heerlijk luchtig en soepel materiaal, dat de contouren van jouw lichaam goed volgt.

Welke maat badjas heb ik nodig bij deze stof? Ook hier geldt dat je de badjas vooral niet te klein moet bestellen. Vooral niet als je houdt van wat extra overslag, dan is een grotere maat beter.

3.    Het uiterlijk

Nu de belangrijkste vraag ‘Welke maat badjas heb ik nodig’ beantwoord is, kun je helemaal losgaan. Kies voor je lievelingskleur, een model met een capuchon om je natte haren mee te bedekken, een sjaalkraag voor een speels effect of voor een kimonokraag die het geheel nog mooier maakt. Wil je extra luxe? Ga dan voor een mooi merk als Laylay of Ottomania. Deze prachtjassen gaan hartstikke lang mee en zijn hun prijs zeker waard!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »