Hoe gebruik je een hamamdoek?

Waarom zou je kiezen voor een hamamdoek of kikoy in plaats van een badstof of velours strandlaken? En wat kun je eigenlijk allemaal met een hamamdoek of kikoy? We vertellen je graag welke doek je in welke situatie kunt gebruiken.

Het gebruik en de functie van een hamamdoek of kikoy hangt af van de afmeting en natuurlijk van wat je zelf prettig of mooi vindt. Voor alle maten doeken gelden echter dezelfde voordelen ten opzichte van badstoffen of velours handdoeken en strandlakens.


De grote voordelen van kikoy en hamamdoeken

• Hamamdoeken en kikoys absorberen veel vocht en drogen snel.
• Zowel de hamamdoek als de kikoy zijn heel compact op te vouwen.
• Ze wegen weinig; je neemt ze dus qua ruimte en gewicht eenvoudig overal mee naartoe.
• Beide zijn multifunctioneel

Wat is het verschil tussen een hamamdoek en een kikoy?

• Hamamdoeken komen oorspronkelijk uit Turkije en Tunesië, waar ze ook vandaag de dag nog gemaakt worden. De kikoy is een authentiek Oost-Afrikaans product, afkomstig uit Kenia en Tanzania.
• Naast de oorsprong van de doek is een ander belangrijk verschil het ontwerp en het dessin. Niet alleen is de kleur van een kikoy vaak sprekender en feller dan die van een hamamdoek, ook het dessin van de kikoy is typerend. De veelal effen doek is aan de zijkanten vaak afgewerkt met een ca. 5 cm brede baan in een andere (soms contrasterende) kleur. Daar waar de hamamdoek is afgewerkt met witte franjes heeft de kikoy doorgaans multi color franjes of franjes in dezelfde kleurtoon als de doek.

Graag geven we per maat aan waarvoor je onze multifunctionele hamamdoeken en kikoy kunt gebruiken. Hiervoor hebben we de doeken onderverdeeld in klein (kids), middel/medium en groot/XL/XXL.

Waarvoor gebruik je een hamam handdoek? (100x50 of 140x70)

Lees verder....

Hoe gebruik je een medium hamamdoek of kikoy strandlaken?
(160 x 90 / 170x95 / 170 x 100 / 180 x 100 / 200 x 100)

Lees verder...

Waar kun je een hamamdoek of kikoy strandlaken XL/XXL voor gebruiken? (220 x 160 / 234 x 140 / 300 x 200)

Lees verder....