• Lorem ipsum

Het onderhoud/wassen van je hamamdoek, saunadoek of badjas is heel eenvoudig. Bij je bestelling ontvang je van ons een duidelijk wasvoorschrift met handige tips en leuke weetje. Zo blijft jouw hamamdoek, badjas, saunadoek of kikoy in perfecte conditie en houd je jarenlang plezier van je aankoop. Vanwege kleine verschillen in de wasinstructies hanteren we verschillende wasvoorschriften. Het voor jou geldende wasvoorschrift wordt met je bestelling meegestuurd en kun je hier downloaden/nalezen.

Wasvoorschrift hamamdoeken

Wasvoorschrift kikoy

Wasvoorschrift bamboe hamamdoeken en saunadoeken

Wasvoorschrift badjassen

Wasvoorschrift Lalay hamamtextiel

Wasvoorschrift Lasa Home saunatextiel

Wasvoorschrift saunakilts

 

De algemeen geldende instructies zetten we hieronder alvast voor je uiteen.

Wasvoorschrift algemeen

Eerste keer wassen: alle knoopjes van de franjes van de hamamdoek even extra goed aantrekken, zodat ze bij het wassen niet los kunnen gaan.

Eerste gebruik: hamamdoek, badjas, saunadoek of kikoy eerst ca. 12 uur in KOUD water zetten.

Gekleurde doeken eventueel met azijn. Dit is niet noodzakelijk, maar komt de stevigheid van de vezels ten goede, evenals de vocht opname. De doek of badjas zal er ook minder door krimpen.

Gekleurde (hamam/sauna)doeken, badjassen en kikoy de eerste keren apart of met gelijke kleuren wassen.

Gebruik van wasverzachter kan ervoor zorgen dat je doek of badjas minder goed vocht opneemt. Beperk of vermijd daarom het gebruik van wasverzachter. Strijken vermindert de vocht opname van je doek of badjas. Daarom adviseren we onze doeken niet te strijken als deze gebruikt worden om af te drogen.