• Lorem ipsum

Badjas wassen | Hamamdoek wassen

Op deze pagina vindt je wastips én onderhoudstips om jouw badjas en/of hamamdoek (of een van de andere producten) in perfecte conditie te houden. De wasvoorschriften (scroll verder naar beneden) kun je online lezen of downloaden/printen. Wat je zelf het prettigst vindt. Heb je nog vragen na het lezen van de wasinstructie? Stuur me dan even een mail: [email protected]

De algemene wasinstructies zet ik hieronder alvast voor je uiteen. Wil je weten of er voor jouw product nog meer tips of adviezen gelden? Scroll dan even naar beneden voor de wasinstructies per product.

Wasvoorschrift algemeen

Eerste keer wassen: is je product afgewerkt met franjes? Deze voor gebruik en wassen even extra goed aantrekken, zodat ze in het gebruik én bij het wassen niet los gaan.

Eerste gebruik: hamamdoek, badjas, saunadoek of kikoy eerst ca. 12 uur in KOUD water zetten.

Gekleurde doeken eventueel met natuurazijn*. Dit is niet noodzakelijk, maar komt de stevigheid van de vezels ten goede, evenals de vocht opname. De doek of badjas zal er ook minder door krimpen en blijft lekker zacht.

Gekleurde doeken, badjassen, pareo's, strandponcho's, tunieken en kikoy de eerste keren apart of met gelijke kleuren wassen.

Gebruik van wasverzachter kan ervoor zorgen dat je doek of badjas minder goed vocht opneemt. Beperk of vermijd daarom het gebruik van wasverzachter (gebruik liever natuurazijn* ;-). Strijken vermindert de vocht opname. Daarom adviseer ik doeken niet te strijken als deze worden gebruikt om mee af te drogen.

* gewone azijn gebruiken, GEEN schoonmaakazijn

Wasvoorschriften

wasvoorschrift hamamdoek      badjas wassen: wasvoorschrift badjas

wasvoorschrift bamboe badjas | saunadoek | hamamdoek      Lalay hamamdoek wassen     

kikoy wassen: wasvoorschrift kikoy      wasvoorschrift saunakilt

Ik ben deze pagina nog aan het perfectioneren. Mis je een wasvoorschrift? Laat het me weten, dan zorg ik dat deze per mail ontvangt en dat ie er op deze pagina bij gezet wordt.