• Lorem ipsum

Inpaklijst voor vakantie

9 Jun 2022
door Grietje Zijlstra

Ga jij binnenkort lekker op vakantie om een ander land te bezoeken en heerlijk te genieten van zonnig weer? We geven je groot gelijk! Af en toe is het heerlijk om even een pauze te nemen van het gewone leven en erop uit te gaan met je gezin of met vrienden. De voorpret mag direct beginnen, zeker als je moet bedenken wat er echt niet mag ontbreken in je koffer. We geven je graag wat tips, zodat jouw inpaklijst voor vakantie compleet is en je zorgeloos op reis kunt!

Alle strandbenodigdheden

Het maakt eigenlijk niet uit of je naar het strand gaat, het zwembad of dat je een fijn balkon hebt bij je appartement op je reislocatie. Je hebt namelijk altijd een paar strandessentials nodig, waarbij je kunt denken aan zwemkleding, zonnebrand, een strandhanddoek, een zonnebril en wellicht een pareo of ander type cover-up. Daarnaast kan een grote shopper of een strandtas ook vaak van pas komen! Zo kun je gemakkelijk een dagje weg en kun je zelfs bij een strandtent aanschuiven om lekker te lunchen.

Een dagje erop uit

Als je graag stranddagen (of zwembaddagen) afwisselt met het snuiven van cultuur, dan heb je goede kleding en schoenen nodig. Reken er maar op dat je veel stappen zet op dit soort dagen, dus goede schoenen zijn zeker niet overbodig. Qua kleding is het handig om meerdere setjes te maken en vergeet ook niet om shirts met mouwen mee te nemen. Als je de dag ervoor flink verbrand bent, kan dit nog wel eens een uitkomst zijn. Daarnaast kan het zijn dat je een rugzak mee wilt nemen, welke je fijner over een shirt draagt dan over een top met spaghettibandjes.

Toilettassen vullen

We willen het graag ook even over toilettassen hebben. Zorg dat je niet alleen de essentials meeneemt, maar ook nadenkt over mogelijke scenario’s. Ga je naar een locatie waar veel muggen zijn, neem dan wat spullen mee uit de drogisterij om jeuk tegen te gaan. Krijg je vaak last van darmproblemen op vakantie? Neem dan wat middeltjes mee om dit tegen te gaan. Zo ben je op alles voorbereid en kun je zorgeloos genieten van je vrije dagen. Bekijk hier een volledige inpaklijst voor je toilettas!

De juiste papieren

Wellicht is dit een van de belangrijkste dingen die je het beste op tijd klaar kunt hebben voor je vakantie. Zorg dat je de juiste papieren hebt om het land in te kunnen waar je naartoe gaat. Denk hierbij niet alleen aan je paspoort, maar ook aan een reisvisum, een gezondheidsverklaring en wellicht je vaccinatieboekje. Controleer je reisverzekering nog eens en check de pincodes van je creditcards. Ook kun je hier een overzicht bekijkenvan de Rijksoverheid, zodat je weet welke papieren je voor welk land nodig hebt. Zolang je al deze documenten op orde hebt, kun je alle tegenslagen op reis met gemak aan!

Pak niet te veel

Tot slot willen we je graag op het volgende wijzen; pak niet te veel in die koffer. Je moet hem de komende dagen of weken meeslepen en het zou zonde zijn als je al dat gewicht voor niets meeneemt. Je vakantie zal echt niet verpest worden als je die ene jurk niet bij je hebt of als je een grootverpakking shampoo thuislaat. Kijk ook of je bepaalde items voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, zoals een hamamdoek. Dat scheelt weer ruimte en gewicht in de koffer. Bedenk je dat je veel dagelijkse benodigdheden ook makkelijk onderweg kunt kopen, mocht het echt nodig zijn. Laat hier ook wat ruimte voor over in je koffer, zodat je onderweg nog wat aankopen kunt doen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »