Wat is een hamamdoek?

Wat is een hamamdoek? "De beste aankoop die ik in tijden heb gedaan!", zal het antwoord van veel van onze klanten zijn. Maar waarom is dat zo? Het antwoord daarop lees je hieronder! Mocht je ook overtuigd raken en een van onze hamamdoeken zelf willen uitproberen, lees dan vooral verder. Onderaan de pagina bieden we je de mogelijkheid onze doeken te bestellen met een aantrekkelijke (tijdelijk extra hoge) kennismakingskorting.

Wat is een hamamdoek nou eigenlijk?

De hamamdoek dankt haar naam aan het vroegere gebruik ervan in Turkse badhuizen, de zogenaamde hamam. Vandaag de dag gebruiken we ze vooral als strandlaken, handdoek, omslagdoek en droogdoek. Door het lichte gewicht, superabsorberende en sneldrogende vermogen won de doek aan populariteit onder vakantiegangers en saunabezoekers. Tegenwoordig is de hamamdoek niet meer weg te denken van de stranden van populaire badplaatsen. Ook kom je ze veel tegen in de sauna en natuurlijk nog altijd in de hamam.

Hoe gebruik je een hamamdoek?

Een hamamdoek neemt in je koffer en (strand)tas maar weinig ruimte in en weegt echt veel minder dan een traditioneel strandlaken. Daarom is deze comfortabele doek het ideale strandlaken voor op vakantie of een dagje naar het strand. Het is altijd fijn als je in je koffer of strandtas nog ruimte voor andere spullen overhoudt. Ook in de sauna wint de hamamdoek als handdoek en badlaken steeds meer aan populariteit. Het is een écht multifunctionele handdoek waarvan de gebruiksmogelijkheden eindeloos zijn.

Praktische informatie op een rij

Om je nog meer inzicht te geven, hebben we hieronder een aantal kenmerkende producteigenschappen van de hamamdoek voor je op een rijtje gezet:

superabsorberend;
snel droog na gebruik;
compact (in je koffer, strand-/reistas, kast);
lekker dun;
lichtgewicht (vanaf 90 gram);
soepel;
voorzien van franjes aan weerszijden;
hypoallergeen (bamboe hamamdoek);
antibacterieel (bamboe hamamdoek).

Wat kun je ermee?

Een hamamdoek is perfect voor op vakantie, naar de sauna of op het strand. Als je op zoek bent naar een strandlaken of saunadoek die lekker snel droogt en niet veel weegt, dan is de hamamdoek dus een absolute aanrader. De doeken zijn supertrendy en nemen in je tas of koffer maar een klein beetje ruimte in. Door de vele modellen, dessins en kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn, vind je er altijd een die bij jouw smaak past!

Welke hamamdoek past het beste bij jou?

Ontdek nu welk model hamamdoek het beste bij je past. Met de kortingscode %MIJNFAVORIET% ontvang je een (tijdelijk extra hoge) kennismakingskorting op je bestelling vanaf 20 euro.