Menu
EUR
Het is Otto-MANIA bij Hamamdoeken.com: dat betekent profiteren van wel heel voordelige multi-deals. Bekijk de nieuwste Ottomania hamamdoeken multi-deals hier
Op vakantie? 7 inpaktips voor een 100% relaxte vakantie

Op vakantie? 7 inpaktips voor een 100% relaxte vakantie

Door: Grietje Zijlstra Reacties: 0

Ga jij binnenkort op vakantie? Dan is het aan te raden nu al na te denken over wat je mee wilt nemen. De ervaring leert dat last minute je koffers inpakken leidt tot onnodig veel (ongebruikte) bagage en stress. En dat is zonde! Helemaal als je gaat vliegen wordt je beperkt door het gewicht van je koffer. Met deze inpaktips hou jij voldoende ruimte over voor al jouw favoriete zomeroutfits. Dat wordt heerlijk flaneren op de boulevard!

Inpaktips

1. Hoeveel outfits inpakken voor twee weken?

De 5-4-3-2-1 inpakmethode is een mooi hulpmiddel voor hoeveel kleding je nodig hebt voor 14 dagen vakantie: 5 tops of tunieken, 4 broeken of rokjes, 3 jurkjes of jumpsuits, 3 paar schoenen/slippers, 2 tassen (een strandtas en een voor ‘s avonds), 2 bikini’s, 1 strandponcho en 1 zonnebril.

[products=blog_poncho]

[products=blog_strandtas]

Tip: Combineer een strandtuniek ‘s avonds met een (capri)legging, riempje en/of hakken voor een zomers avondje uit. Later in de vakantie kun je deze prima nog een keertje gebruiken voor een dagje strand. Zo heb je twee dagen lang plezier van één item.

2. Hoeveel dagen van tevoren je koffer inpakken?

Start tenminste een week, liefst twee weken, van tevoren al met nadenken over wat je mee wilt nemen. Daarmee voorkom je de stress van last-minute inpakken. Ook heb je dan nog voldoende tijd om je favoriete strandjurkje uit te wassen of die nieuwe strandtuniek te shoppen die je al een tijdje op het oog had.

[products=blog_tuniek]

3. Wat moet je niet vergeten mee te nemen op vakantie?

Leg andere zaken die je echt niet mag vergeten apart:

  • Paspoort en/of identiteitskaart. ...
  • Reisdocumenten zoals vliegtickets, treinkaartjes en reserveringsbevesting van het vakantieverblijf
  • Geld, creditcards en/of pinpassen
  • Medicijnen en/of medische hulpmiddelen
  • Zonnebrandcrème, aftersun, tekentang en insectenwerende middelen

4. Hoe pak je je koffer ruimtebesparend in?

Regel 1 voor ruimtebesparend je koffer inpakken is het voorkomen van loze ruimte oftewel lucht. Dat doe je door:

  1. Outfits op te rollen i.p.v. op te vouwen. Extra voordeel: zo voorkom je kreukels
  2. Maak gebruik van de bundeltechniek: rol een kledingstuk om één centraal item. Doe eenvoudige topjes en ondergoed in het midden en rol daar een zomerjurkje of broek omheen. Bonustip: steek je beha’s in elkaar en vul ze op met slipjes en stop sokken in je schoenen. 
  3. Met onze lichtgewicht hamamdoeken bespaar je tot wel 75% ruimte en gewicht in vergelijking met badstof strandlakens en handdoeken
  4. Gebruik pareo’s en hamamdoeken om breekbare spulletjes te beschermen.
  5. Natuurlijk heb je niet genoeg aan één handtas ;-) Vul je strandtas in de koffer met schoenen, slippers en andere zaken die er inpassen.
  6. Neem vloeistoffen zoveel mogelijk mee in je handbagage. Verpak overige vloeistoffen in plastic zakjes om lekken in je koffer te voorkomen.

[products=blog_hamamdoek_meest_bekeken]

5. Hoe kun je het gewicht het beste verdelen?

Een goede gewichtsverdeling is essentieel voor het behoud van je koffer. Je voorkomt ermee dat de ritsen van je bagage overbelast raken. Pak je zwaardere items onderaan (dicht bij de wieltjes) en lichtere items bovenaan. Zo draagt je koffer ook makkelijker en valt deze minder snel om.

6. Wat als je koffer 1 kilo te zwaar is?

Vlieg je deze zomer naar je vakantiebestemming? Voorkomen is beter dan… Want niets vervelender dan je koffer inpakken en er dan achter komen dat deze net 1 kilo te zwaar is. Stal alles wat je nodig hebt uit en kijk er dan nog eens kritisch naar. Laat dat zomerjurkje wat eigenlijk helemaal niet lekker zit of die broek die eigenlijk maar met 1 topje matcht lekker thuis. Wees reeël en schrap de “voor het geval dat” items. Want hoe leuk is het als je nog een klein hoekje over houdt om op de plek van bestemming nog iets leuks te kopen?

7. De ultieme gewichtbesparingshack!

Nog twee super slimme hacks tot besluit: wat je aan hebt weegt niet mee. Denk dus ook goed na over je reisoutfit. En last but not least: reisverpakkingen voor shampoo e.d. zijn heel handig. Maar van sommige verzorgingsproducten heb je echt maar heel weinig nodig, zoals bijvoorbeeld gezichtsverzorging. Vraag daarom om proefjes van je favoriete gezichtsverzorgingsproducten. Deze wegen vaak maar 1 gram en voor een vakantie van twee weken en heb je meer dan genoeg aan een stuk of vijf.

Wist je dat je bij ons de hele zomer extra proefjes kunt bestellen van onze gehele Solutions Cosmeceuticals verzorgingslijn: Wrinkle Stop Eye, Wrinkle Stop Face, Supreme Direct Eyelift, Eye Bag Stop en Capillary Stop.

Bestel op tijd en bespaar gewicht :-)

Fijne vakantie en graag gedaan!

PS: Heb je hulp nodig bij het vinden van de perfecte hamamdoek voor jouw vakantie? Mail of chat met ons. We helpen je graag.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 (€ 75 voor België) en de verzending naar een DPD parcelshop is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!