• Lorem ipsum

4x de mooiste sauna’s van Nederland; hier wil jij naartoe!

25 Feb 2022
door Grietje Zijlstra

We moeten nog wat geduld hebben voordat de zonnige en vooral warme dagen er weer in overvloed zijn, maar je kunt je natuurlijk ook op andere manieren lekker opwarmen. Ben jij toe aan een dagje ontspannen en doe je dit het liefst in een heerlijke sauna? De ene sauna is de andere niet, dus we hebben de mooiste faciliteiten voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij een dag (of dagdeel!) heerlijk tot rust komen. Vergeet je je badjas niet?

Thermae 2000

Als je in de buurt van Maastricht bent, moet je een bezoekje brengen aan Thermae 2000. Dit is een van Nederlands’ grootste wellness resorts, met tientallen sauna’s en baden. Doordat het ontzettend ruim opgezet is, kun je in alle rust tot jezelf komen. Met jouw hamam badjas loop jij gemakkelijk van de ene naar de andere sauna. Er is ruime keuze wat betreft behandelingen, waaronder meer dan tien verschillende typen massages en meerdere gezichtsbehandelingen in de schoonheidssalon.

Sauna Drôme

Kom jij helemaal tot rust in de natuur? Dan is de Sauna Drôme een perfecte locatie voor jou. Deze wellness is namelijk gelegen op de Veluwe en daar is goed gebruik van gemaakt. Een unieke ervaring is de saunaboot, die jou van de ene naar de andere kant van het meer brengt in exact één saunatijd. Hoe idyllisch is dat?! Je hebt enkel je hamamdoek nodig en vervolgens kun je heerlijk privé met z’n tweeën het meer over varen. Misschien kun je zelfs nog wat wilde dieren spotten buiten! Ze noemen dit zelf ook wel ‘een stukje Finland op de Veluwe’, vanwege de meerdere Finse sauna’s, dennenbomen en bossen in de directe omgeving. Tot slot kun je hier hele bijzondere massages boeken, welke afstammen uit diverse culturen. Zo is er een Oosterse, Hawaïaanse en Indiase massage te boeken.

Zuiver Amsterdam

Deze spa is echt een pareltje in Nederland, terwijl deze gewoon in de hoofdstad te vinden is. Aan de rand van het Amsterdamse Bos bevindt zich Zuiver Amsterdam. Je verwacht het wellicht niet in de stad, maar deze wellness heeft maar liefst dertienduizend vierkante meter tot haar beschikking. Het buitenbad is er eentje om niet over te slaan, want deze wordt ook geprezen tot een van de mooiste buitenbaden van Nederland. Maak er een lekker weekend Amsterdam van, waarbij je een overnachting boekt in het bijbehorende hotel. Zo loop je gemakkelijk in je badjas van de wellness terug naar je hotelkamer!

Fontana Resort Bad Nieuweschans

Als je je in het noorden van Nederland bevindt moet je echt een bezoekje plannen naar Fontana Resort Bad Nieuweschans. Deze wellness heeft meerdere thermale baden, waarbij er allerlei mineralen in het water zit. Deze hebben een positieve invloed op je lichaam en geest, waardoor je helemaal tot rust kunt komen. Je kunt een heerlijke wandeling maken in de natuur in het zogenoemde ‘badjassenpark’ (vergeet je wafelbadjas niet!) en bij meerdere Hamams en Turkse baden terecht. Kortom, een dag om echt van te genieten!

Als je naar de sauna gaat zijn er enkele items die je altijd bij je moet hebben. Denk hierbij aan een badjas, een handdoek of hamamdoek en een flesje water. Je kunt bijna altijd lunchen op locatie en die luxe moet je jezelf ook gewoon gunnen als je een dagje weg bent. Geniet ervan en ontspan!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »