• Lorem ipsum

5 Meest gestelde vragen over hamamdoeken

27 Mar 2023
door Grietje Zijlstra

 

Hoe gebruik je een hamamdoek in de sauna?

Een hamamdoek is multi-inzetbaar in de sauna! Je kunt er bijvoorbeeld lekker op gaan liggen of zitten. De doek beschermt je huid tegen de hitte en zorgt voor een zachte en comfortabele ondergrond. Ben je lekker aan het zweten? Want ja, dat doe je in een sauna… Dan kun je de hamamdoeken gebruiken om jezelf af te drogen en te ontzien van zweet. Hamamdoeken zijn zeer geschikt om in de sauna te gebruiken vanwege hun absorberende vermogen. Geen koude en kletsnatte handdoek meer onder je billen in de sauna! ;)

Welke hamamdoek gebruiken bij een gevoelige huid?

Heb je snel last van een gevoelige huid? Ga dan voor een hamamdoek van bamboeviscose. Een groot voordeel van deze stof is dat het superzacht aanvoelt. Hoe hoger het percentage bamboeviscose, hoe zachter de doek. Bamboe is van nature hypoallergeen en antibacterieel. Kortom, zeer geschikt voor de gevoelige huid!

Droogt een hamamdoek goed af?

Een hamamdoek droogt zeker goed af! Er zijn inmiddels zoveel verschillende soorten hamamdoeken, ook voor de liefhebber van een lekkere dikke handdoek. Denk bijvoorbeeld aan de wat ‘dikkere’ hamamdoeken van badstof. En de hamamdoeken van Lalay met zigzag of diamantweving.

Verschil tussen een hamamdoek en een kikoy?

Hamamdoeken komen oorspronkelijk uit Turkije, daar worden ze veel gebruikt in Turkse badhuizen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, materialen, kleuren en patronen. De traditionele hamamdoek staat bekend om haar dunne, lichte stof en absorberende werking. Het leuke van hamamdoeken is dat je ze op heel veel verschillende manieren kunt gebruiken: voor de sauna, het strand, als omslagdoek, plaid, sjaal of om mee te nemen op reis.

Een kikoy lijkt op een hamamdoek door de vrolijke kleuren, prints en franjes. Toch is het een ander item! De enkelvoudige doeken zijn van oudsher een omslagdoek en komt oorspronkelijk uit Kenia en Tanzania. De dubbelzijde doeken worden gemaakt van twee materialen, aan de ene kant voel je badstof en aan de andere kant katoen. Leuk feitje: de kikoy werd vroeger ook veel gedragen door mannen. Het werd als een comfortabel kledingstuk gezien in landen waar de luchtvochtigheid hoog is. Tegenwoordig worden kikoydoeken gebruikt als strandlaken.  

Hoe knoop je een hamamdoek?

Een dunne pareo hamamdoek knopen? Dit kan op heel veel verschillende manieren, van een rokje tot een halterjurkje en meer! Heb je een dikkere hamamdoek? Deze kun je ook om jezelf heenslaan. Maak een de bovenkant met beide hoeken een knoop en voilà. Doordat de stof dunner is dan een gewone handdoek en een hamamdoek langer is blijft deze veel beter op de plek zitten!

Wat vond jij van onze 5 meest gestelde vragen over hamamdoeken? Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Ben je benieuwd naar al onze hamamdoeken? Bekijk onze shop en vind de perfecte hamamdoek!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »