• Lorem ipsum

De nieuwste trends in hamamdoeken

19 Jun 2017
door Hamamdoeken.com
Heb je de hamamdoek al ontdekt? Misschien ken je de hamamdoek vooral als handige handdoek voor in de sauna of bij een dagje wellness. Een hamamdoek droogt in vergelijking tot een reguliere handdoek snel op, zodat je niet de rest van de dag met een zware en koude doek hoeft te lopen. Bovendien weegt een hamamdoek weinig en neemt hij opgevouwen weinig ruimte in je koffer of tas in beslag. Door het snelle drogen is een hamamdoek ook bijzonder prettig aan zee of bij het zwembad. Naast de handige eigenschappen, is een hamamdoek ook gewoon mooi. Door de enorme diversiteit in afmetingen, afwerkingen en kleuren, is er een handige en stijlvolle hamamdoek voor ieder moment.

De trend van deze zomer: ontdek de Roundie.

Wellicht heb je hem al gespot op het strand of in het park: de Roundie, een ronde hamamdoek. Het grote voordeel van een Roundie is dat je je handdoek niet hoeft te verplaatsen, maar gewoon lekker met de zon meedraait. Door de ronde vorm creëer je in het geval van grote drukte een beetje extra ruimte en privacy om je heen. Bovendien is een Roundie ook heel prettig om jezelf in te wikkelen na het zwemmen of wanneer je het koud krijgt. Ook kun je de Roundie heel goed als gezellig picknickkleed gebruiken, om een spelletje op te doen of als speel- of slaapkleed voor een baby of peuter. Roundies zijn er in allerlei bijzondere motieven en kleurstellingen. De Roundie is een musthave voor iedere strandtas of tijdens een luie dag of avond in het park, maar ook als decoratief accent bij je loungeset in de tuin.

Hamamdoeken XL: kom er maar bij!

Ook zijn er steeds meer hamamdoeken in grote maten te krijgen. Hamamdoeken XL zijn bij uitstek handig wanneer je graag wat meer stof om je heen draagt tijdens een wellnessbezoek of op het strand. Een hamamdoek XL is ook te gebruiken als ruim strandlaken, als sprei of deken of bijvoorbeeld als zomers accent en grand foulard in je interieur of op de veranda. Daarnaast kan een hamamdoek XL worden gebruikt als tafelkleed. Hamamdoeken XL zijn er in allerlei afmetingen in de breedte en de lengte. Doordat hamamdoeken van lichte stof worden geweven, zijn ze ook in grotere maten altijd makkelijk mee te nemen in je tas.

Grote variatie in dessins

Hamamdoeken worden tegenwoordig gemaakt in allerlei motieven en dessins. Houd je het liever simpel en minimalistisch? In dat geval is een effen doek of een doek met een eenvoudig streepmotief wellicht de beste keuze. Mag het van jou wel iets levendiger? Neem dan een hamamdoek met een werelds dessin, zoals een doek met een Aztec-print of een mandala-motief. Deze zijn er zowel in gedekte kleuren als in contrasterende kleurstellingen.

Hamamdoeken van verschillende materialen

Oorspronkelijk werden hamamdoeken alleen maar van katoen vervaardigd. Tegenwoordig zijn er ook hamamdoeken van ander materiaal. Relatief nieuw op de markt zijn de hamamdoeken van bamboe. Deze zijn nog zachter dan katoenen hamamdoeken. Vaak wordt een bamboedoek geweven van bamboestof in combinatie met katoen. Hamamdoeken met bamboe nemen wel tot twee keer sneller vocht op en drogen ook sneller. Bamboe is een sterk en zeer duurzaam materiaal en heeft hypoallergene eigenschappen.

Naast bamboe hamamdoeken zijn er ook doeken waarin andere stoffen zijn verwerkt, zoals lurex en zijdedraad. Doeken met een bewerking met lurex of zijdedraad zijn voorzien van een schitterende glans. Dit geeft de hamamdoek een extra luxe en trendy uitstraling.

Hamamdoeken in alle effen kleuren en kleurcombinaties

Hamamdoeken zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en in allerlei combinaties. Er zijn doeken met onopvallende en gedekte pasteltinten voor wie van zachte kleuraccenten houdt. Maak je juist graag een statement en mag je doek gerust een beetje opvallen? Kies dan voor een doek met felle en contrasterende kleurschakeringen, al dan niet in combinatie met een opvallend motief. De nieuwste hamamdoeken zijn verkrijgbaar in alle actuele trendkleuren van dit seizoen, zodat deze altijd aansluiten bij de rest van je outfit.

Verwen jezelf met de aanschaf van een mooie en handige hamamdoek die bij je past. Of doe een vriendin een plezier met een doek die op haar lijf geschreven is. Laat de zomer maar komen!

Reacties
G.Urban-Hartog
7 Mar 2019
Ik zoek een hamamdoek van
100 x 200cm die zeer licht van gewicht is
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »