• Lorem ipsum

Gevoelige huid? Ga voor een bamboe hamamdoek! Plus nog 6 andere goede redenen om voor bamboe te kiezen

11 Jul 2019
door Grietje Zijlstra

Zijdezacht

Een van de grootste voordelen van bamboe hamamdoeken is dat ze werkelijk super zacht aanvoelen. Omdat hamamdoeken heel vaak worden gebruikt als strandlaken of badlaken voor de sauna - waar de huid al snel gevoelig kan worden door (zee)water, zand, zon en temperatuurwisselingen - is een echt zachte doek dan heel fijn. Kijk bij de aanschaf van een bamboe handdoek goed naar het bamboepercentage en de materiaalmix: hoe hoger het percentage bamboeviscose, hoe zachter de doek. Het handgevoel van een bamboe hamamdoek met een percentage bamboeviscose van 90% doet zelfs aan kasjmir denken.

Natuurlijk hypo-allergeen & anti-bacterieel

Bamboe is in alle opzichten zacht voor de huid. Bamboe is namelijk van nature hypo-allergeen en anti-bacterieel. Dit maakt dat bamboe handdoeken zelfs geschikt zijn voor mensen met een heel gevoelige huid en allergieën.

Milieuvriendelijk

Het verbouwen van bamboe is een stuk milieuvriendelijker dan katoen. Dit zit 'm in het feit dat voor bamboe geen extra watertoevoer of pesticide benodigd is. Bamboe is een snelgroeiend gewas. Eenmaal geoogst groeien de takken weer heel snel aan, waarna deze op hun beurt weer geoogst en verwerkt kunnen worden.
 

Hoge vochtopname

Bamboe is een echte vochtslurper. Een bamboe hamamdoek neemt tot 3x zoveel vocht op als katoen. Goed nieuws voor wie hem meeneemt naar de sauna.

Nat textiel kan al snel gaan ruiken. Bamboe handdoeken daarentegen blijven, vanwege de anti-bacteriële eigenschap, langer fris ruiken.

Droog in een mum van tijd

Ben je op zoek naar wen sneldrogende handdoek? Bamboevezels hebben een open lusstructuur. Door deze open structuur droogt een handdoek of hamamdoek gemaakt van bamboe tot 2x sneller dan een katoenen handdoek van dezelfde stofkwaliteit, d.w.z. hetzelfde gewicht per m2. Ook hier geldt, hoe hoger het percentage bamboe, hoe sneller de doek zal drogen. Ga je voor een lekker dikke bamboe handdoek, houdt er dan rekening mee, dat ie iets meer tijd nodig heeft om te drogen.

Blijvend soepel, anti-statisch en vormvast

Een handdoek met een mix van 50% bamboe en 50% katoen is niet heel veel zachter dan een 100% katoenen, maar wel al vanaf dag 1 een stuk soepeler dan een katoenen hamamdoek.

Blijvend, en zelfs zonder wasverzachter. Gebruik hiervan wordt zelfs afgeraden omdat het vochtopnemend vermogen van een hamamdoek hierdoor kan verminderen. Goed nieuws voor je portemonnee èn voor het milieu!

Tot slot is bamboe ook nog eens anti-statisch, het kreukt (bijna) niet en is vormvast.


Ook fan geworden van bamboe? Bekijk ons grote aanbod bamboe doeken. Bestel jouw favoriet voor 16.30 uur en je hebt hem de volgende dag al in huis!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »