• Lorem ipsum

HAMAMDOEK KOPEN? DEZE TIPS HELPEN JE DE BESTE KEUS TE MAKEN!

25 Feb 2016
door Grietje Zijlstra
Welke maat hamamdoek?
Welke maat hamamdoek voor jou het meest geschikt is, hangt af van waar je de hamamdoek voor wilt gebruiken.

Wil je je hamamdoek gebruiken als strandlaken en hou je er niet van om met je tenen in het zand te liggen? Kies dan een maat die zeker 10cm langer is dan jij.

Wil je je hamamdoek vooral gebruiken als omslagdoek kies voor dan een hamamdoek met een breedte van max. 100cm en een lengte van max. 200cm. Afhankelijk van je lengte en je omvang kun je hier zelf mee variëren. Ben je wat kleiner van stuk en slank, of wil je dat je hamamdoek boven de knie blijft, dan kun je ook kiezen voor een hamamdoek met een maat van bijv. 195x80cm.

Ben je op zoek naar een hamamdoek voor twee (personen♥), ga dan voor een hamamdoek met een breedte van tenminste 160cm. Als je voor echt royaal gaat, dan is de hamamdoek xxl met een afmeting van 300x200 cm een echte aanrader. Die kun je zelfs als sprei, picknickkleed of als tafelkleed voor een extra lange tafel gebruiken!

Zoek je een hamamdoek om je alleen mee af te drogen of voor je (kleine) kinderen? Dan is de hamam handdoek een goede optie. Ook heel mooi als gastendoek in het toilet, maar bijvoorbeeld ook heel fijn als theedoek. Zoek je ook voor je kids iets meer lengte, dan is de Kids hamamdoek van Call it Fouta! een goede optie.

Welke weving of dikte?
Hoe dikker een hamamdoek, hoe meer comfort je er van hebt als strandlaken. Hou er wel rekening mee dat de dikte zich ook terug vertaald in het gewicht van je hamamdoek.

Hoe dunner c.q. lichter een hamamdoek, hoe sneller de hamamdoek droogt. Een dunnere hamamdoek is fijner als omslagdoek dan een dikkere hamamdoek.


Als je een vliegvakantie hebt geboekt, dan kan het gewicht van je hamamdoek ook een belangrijke overweging zijn. Toch zou ik bij het maken van een keus eerst kijken naar de maat en het model. Vaak kom je dan op een aantal opties uit. Binnen deze opties zou je dan in 2e instantie naar het gewicht kunnen kijken en deze doorslaggevend laten zijn.

Welke kleur hamamdoek?
Kleur is heel persoonlijk. De een houdt van fel, de ander van naturel. Houdt er wel rekening mee lichtere kleuren sneller vies kunnen worden. Verder is kleur vooral een kwestie van smaak en wat bij je past. Volg hierbij gewoon je gevoel.


Kiezen voor een hamamdoek van katoen of eentje met bamboe?
Een hamamdoek van 100% bamboe bestaat niet. Meestal wordt bamboe gemengd met katoen of modal.

Een hamamdoek met bamboe is doorgaans zachter dan een hamamdoek van katoen. Toch zijn er ook katoenen hamamdoeken die, bijvoorbeeld doordat ze op een speciale manier geweven zijn, lekker zacht aanvoelen, zoals een aantal modellen hamamdoeken die in honingraat geweven zijn.


Wat een hamamdoek met bamboe uniek maakt is dat de productie van een hamamdoek met bamboe minder belastend voor het milieu is, bamboe een antibacteriële werking heeft en een hamamdoek met bamboe doorgaans nog sneller droog is dan een hamamdoek van katoen.


Deze laatste twee aspecten kunnen doorslaggevend zijn bij het maken van je keuze als je je hamamdoek bijvoorbeeld voor de sauna wilt gebruiken.


Kiezen voor een Ottomania hamamdoek of Call it Fouta! ?
Zowel de hamamdoeken van Ottomania als die van Call it Fouta! zijn van topkwaliteit. Het verschil zit 'm in het assortiment.


Ottomania onderscheidt zich van andere hamamdoeken merken door het zeer grote assortiment. Met maar liefst 9 modellen in meerdere maten, waarvan sommige in wel 100 kleuren, hebben zij onbetwist de grootste keus.


Call it Fouta! heeft een brede keus in modellen en verrast het hele jaar door met nieuwe kleuren, vernieuwende maten & modellen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »