• Lorem ipsum

In the spotlight: Hamamdoeken van Ottomania

29 Mar 2016
door Grietje Zijlstra
♥ De kleine hamamdoek van Ottomania met een afmeting van 100x50cm kun je bijvoorbeeld gebruiken als kleine handdoek om (je) mee af te drogen. Hierbij zou je kunnen denken aan gebruik in de badkamer, de keuken, na het sporten, zwemmen of na een rondje sauna. Ook heel mooi en decoratief als gastendoek in het toilet, verschillende bijpassende kleuren bij elkaar opgerold in een mooi mandje.

De kleine hamam handdoek neemt haast geen ruimte, dus ga je naar de sauna, neem er dan een stuk of twee mee. Een voor het ergste nat, voordat je een badjas of saunakilt aantrekt of een hamamdoek om je heen slaat. De andere doek kun je bijvoorbeeld gebruiken om in de sauna op te zitten.

♥ Wil je een hamamdoek om op te liggen of je hamamdoek gebruiken als omslagdoek of pareo, dan is de medium of standaardmaat hamamdoek van Ottomania met een afmeting van 170x100cm heel geschikt.

♥ Voor wie niet met zijn tenen in het zand wil liggen, is de hamamdoek XL met een afmeting van 210x100cm een betere optie. Als omslagdoek of pareo is deze maat heel geschikt voor mensen met een maatje meer.

♥ Hou je van ruimte of ben je van plan om de hamamdoek samen te gebruiken, dan is het Ottomania hamam strandlaken de beste keus. Met een afmeting van 220x160cm biedt deze extra lange en extra brede hamamdoek voldoende ruimte voor twee. Of je nu gezellig samen erop uit gaat, een festival bezoekt of een strandwandeling maakt in de eerste lentezon, met dit strandlaken kun je spontaan even ergens neerstrijken. Voor een picknick, als tafelkleed of wanneer je op zoek bent naar iets duns om in de zomer onder te slapen is dit ook een hele goede maat. Genoeg gebruiksopties dus.

Ottomania heeft natuurlijk ook gedacht aan mensen die voor iets meer comfort gaan. Grofweg hebben ze drie soorten wat dikkere hamamdoeken.

Hamamdoek honingraat is een hamamdoek geweven in honingraat. Deze hamamdoek is nog steeds relatief dun, maar vergeleken met de "gewone" hamamdoek van Ottomania iets dikker en zachter. Dit vertaald zich ook in het gewicht van de hamamdoek. Hamamdoek Honingraat is met een gewicht van ca. 395 gram ruim 100 gram zwaarder dan de dunne mediummaat hamamdoek van Ottomania.

♥ Dan is er nog de hamamdoek met badstof. Een heerlijk zachte hamamdoek van ca. 500 gram met een badstofzijde. Hoewel deze hamamdoek natuurlijk minder snel droogt dan de dunne hamamdoeken van Ottomania wordt deze hamamdoek veel gebruikt voor de sauna. De zachtheid van deze doek zal hier ongetwijfeld een rol in spelen.

Hamamdoek bloem is een vrij compact geweven heerlijk zachte hamamdoek met prachtig bloemmotief. Hoewel deze hamamdoek veel compacter is geweven dan de andere Ottomania hamamdoeken en 10 cm langer is dan de dunne medium hamamdoek is ie toch maar 80 gram zwaarder (dan de mediummaat). Een fijn alternatief voor wie iets meer comfort wenst en voor een iets meer uitgesproken dessin gaat. Leuk detail: deze hamamdoek heeft een verschillende voor- en achterzijde.

Ben jij al fan van Ottomania?

Op de hoogte blijven van nieuwe modellen, maten of kleuren? Meldt je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »