• Lorem ipsum

Pareo: Ideale zomer & strandaccessoire

21 Feb 2016
door Grietje Zijlstra
De pareo (ook wel sarong genoemd) is de ideale zomer & strand accessoire!

Een pareo is lekker luchtig, dus ideaal bij warm weer. Even wat drinken of een stukje lopen op het strand? Met een pareo voel je je minder bloot èn kun je iedere keer weer kiezen voor een andere zomerse look.

Hier maar liefst 8 mogelijkheden voor het dragen van een pareo. Je kunt ook ons you tube filmpje bekijken voor een stap voor stap instructie.


Als rok in combinatie met je bikini of badpak

Klassiek (variant 1)
Vouw je pareo dubbel, wikkel deze om je heupen en knoop hem opzij vast. Vouw je hem in de lengte dubbel, dan is het rokje wat korter met een wat grotere knoop op de heup. In de breedte gevouwen is de rok wat langer met een kleinere knoop op de heup.


Hawaï style (variant 2)
Wikkel de pareo tweemaal rond je taille en maak de uiteinden vast met een leuke speld.


Als jurk

Sari (variant 1)
Houd de pareo vast achter je, ter hoogte van je taille. Breng vervolgens de linkerhoek naar voren tot op je rechterheup. Via de linkerkant van je nek maak je de rechterhoek van de pareo vast in het gedeelte dat je rug bedekt.


Italian style (variant 2)
Houd de pareo achter je vast, ter hoogte van je borsten. Kruis de uiteinden en knoop ze achterin je nek vast.


Asymmetrisch of one shoulder (variant 3)
Sla de pareo helemaal open en houd deze naast je zij, onder je rechterarm. Wikkel de stof rond de rechterzijde van het lichaam naar de linkerzijde toe, zodat het hele lichaam wordt bedekt. Kruis de uiteinden van de stof onder je linkerarm en sla de gekruiste uiteinden om je linkerschouder. Zorg dat de fringes aan de voorzijde zichtbaar blijven. Maak een knoop bovenop je schouder zodat de jurk niet kan afzakken. Kan natuurlijk ook rechts gedragen worden.


Pareo als hoofddoek
Dubbelgevouwen kun je de pareo ook als trendy hoofddoek dragen. Bijvoorbeeld om je haar te beschermen tegen de invloed van zon en zout water. Omdat de stoffen vaak van een dun materiaal zijn gemaakt, werkt het ook verkoelend.


Vestaals (als omslagdoek)
Houd de pareo achter je vast, ter hoogte van je borsten. Knoop de twee uiteinden voor je borsten vast.


Shawl
Je kunt sommige pareos ook als shawl dragen.


Stranddoek
Wanneer je rondreist en geen ruimte in je tas hebt voor een strandlaken, zou je een pareo als strandlaken kunnen gebruiken. Omdat een pareo doorgaans lekker luchtig is, heb je er geen comfort van als je er op ligt. Maar om niet direct op het zand te hoeven zitten is 'ie ideaal. En je kunt hem prima gebruiken om je mee droog te deppen na het zwemmen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »