• Lorem ipsum

Ik ga naar de sauna en neem mee? Een hamamdoek!

9 Jan 2023
door Grietje Zijlstra

Ga jij binnenkort naar de sauna? Met onze handige sauna checklist weet jij precies wat je moet meenemen naar de sauna.

Checklist dagje sauna

♥ Sauna hamamdoek (badlakenformaat) waarop je kunt zitten of liggen. Bij voorkeur met een verschillende onder- en bovenkant (dat noem je een double face hamamdoek). Zo neem je telkens op dezelfde kant van het badlaken plaats, wel zo hygiënisch.

♥ Dunne sneldrogende hamam handdoeken om je tussendoor af te drogen. Een nadeel van gewone handdoeken is dat deze, nadat je je afgedroogd hebt nat, zwaar en koud zijn. Een sauna hamamdoek is dun en na gebruik snel weer droog. Ideaal voor in de sauna. Afhankelijk van het aantal saunarondjes dat je doet, heb je genoeg aan twee hamamdoeken. Ook fijn dat ze niet veel wegen en weinig ruimte innemen in je tas, zodat er voldoende ruimte overblijft voor andere spulletjes, zonder dat je zwaar hoeft te tillen...
Je kent het wel, je gaat naar de sauna, je hangt je handdoek aan het haakje, je gaat de sauna in en na een minuut of wat kom je er weer uit. Vindt dan maar eens jouw handdoek terug tussen al die andere doeken.
Tip: Neem bij voorkeur een badlaken in een niet veel voorkomende kleur of motief, zodat je het badlaken makkelijk terugvindt, als deze tussen vele anderen hangt.

♥ In sauna's is het (meestal) verplicht om een badjas te dragen in de horecaomgeving. Veel mensen vinden het ook prettig om regelmatig even een badjas aan te trekken. Een dikke badjas is niet nodig. In veel sauna's voelt het warm aan door het hoge vochtgehalte in de verschillende ruimtes. Je hebt het er dus al snel warm.
Is een badjas je toch te warm en niet verplicht? Dan kan een saunakilt, saunaponcho of saunatuniek een goed alternatief zijn.

♥ Bij veel sauna's zit het gebruik van shampoo & zeep bij de prijs inbegrepen. Heb je echter speciale wensen of voorkeuren m.b.t. shampoo en/of zeep, dan kun je het beter zelf meenemen.
Tip: Na de sauna lijkt een gezichtsmasker extra goed te werken

♥ Veel mensen ontspannen tussen de saunarondes met iets te lezen of te bladeren. Sauna's hebben vaak diverse bladenabonnementen of een leesmap. Heb je speciale interesses of wil je zeker zijn van een bepaald blad, dan kan het verstandig zijn een eigen blad mee te nemen.

Badslippers zijn niet overal verplicht, maar wel prettig om te dragen vanuit hygiënisch oogpunt en als je naar buiten loopt na een saunaronde.

♥ Je verliest veel vocht in de sauna. Om je vochtgehalte op peil te houden en hoofdpijn te voorkomen, is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Zorg dan ook dat je steeds een flesje water bij je hebt.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »