• Lorem ipsum

Ik ga naar de sauna en neem mee? Een hamamdoek!

26 Feb 2024
door Grietje Zijlstra

Ben je van plan binnenkort een heerlijk dagje sauna te plannen? Met onze uitgebreide sauna checklist ben je perfect voorbereid en vergeet je niets mee te nemen voor een ontspannen dagje wellness.

Essentiële items voor je dagje sauna:

♥ Hamamdoek voor in de sauna

Een onmisbaar item voor je saunadag is een comfortabele hamamdoek in badlakenformaat. Kies bij voorkeur een double face hamamdoek, met een verschillende onder- en bovenkant, voor een hygiënische zit- of ligplek. Zo geniet je telkens van een fris oppervlak. Deze hamamdoeken zijn dun, snel drogend en ideaal voor gebruik in de sauna.

Tip 1: Gebruik je droogdoek de volgende (droge) saunaronde als handdoek om op te zitten en liggen. Door de hoge temperatuur is je hamamdoek in no-time weer droog ♥

Hamam handdoek voor na je saunaronde

Voor het tussendoor afdrogen tijdens je saunabezoek zijn dunne, sneldrogende hamam handdoeken perfect geschikt. In tegenstelling tot gewone handdoeken blijven deze hamam varianten niet nat, zwaar en koud na gebruik. Met slechts twee kleine hamamdoeken heb je genoeg voor een hele dag sauna. Bovendien zijn ze licht van gewicht en nemen ze weinig ruimte in je tas in, zodat je genoeg plek overhoudt voor andere benodigdheden zonder zwaar te hoeven tillen.

Je kent het wel, je gaat naar de sauna, je hangt je handdoek aan het haakje, je gaat de sauna in en na een minuut of wat kom je er weer uit. Vindt dan maar eens jouw handdoek terug tussen al die andere doeken.
Tip 2: Neem bij voorkeur een badlaken in een niet veel voorkomende kleur of motief, zodat je het badlaken makkelijk terugvindt, als deze tussen vele anderen hangt.

Badjas of saunakleding

Hoewel het dragen van een badjas meestal verplicht is in de horecaruimtes van sauna's, is het ook gewoon prettig om regelmatig iets om te slaan tussen de saunarondes door. Een dikke badjas is meestal niet nodig vanwege de warme en vochtige omgeving van de sauna. Een saunakilt, saunaponcho of saunatuniek zijn goede alternatieven als een badjas te warm aanvoelt of niet verplicht is.

♥ Persoonlijke verzorgingsproducten

Hoewel veel sauna's shampoo en zeep aanbieden als onderdeel van de toegangsprijs, is het handig om je eigen voorkeursproducten mee te nemen. Zo kun je jezelf na de sauna verfrissen met je favoriete shampoo en zeep. Het scrubben van de huid tijdens het douchen maakt de huid extra zacht. Het scrubben van de huid tijdens het douchen maakt de huid extra zacht. Twijfel je of jouw sauna gratis scrubzout aanbiedt? Overweeg dan zelf een scrubhandschoen of scrubband mee te nemen.

Tip 3: Na de sauna is het heerlijk om een verkwikkend gezichtsmasker of body butter aan te brengen voor extra ontspanning en verzorging. Door de warmte van de sauna staan je poriën wijd open, waardoor het deze extra effectief lijkt te zijn.

♥ Ontspannen tussen de saunarondes

Veel mensen ontspannen tussen de saunarondes met iets te lezen of te bladeren. Sauna's hebben vaak diverse bladenabonnementen of een leesmap. Heb je speciale interesses of wil je zeker zijn van een bepaald blad, dan kan het verstandig zijn een eigen blad mee te nemen.

♥ Badslippers

Hoewel niet overal verplicht, zijn badslippers aan te raden vanuit hygiënisch oogpunt en voor comfort tijdens je saunabezoek. Vooral bij het verlaten van de sauna naar buiten zijn badslippers handig om te dragen.

♥ Hydratatie

Het is belangrijk om voldoende water te drinken tijdens je saunadag om uitdroging te voorkomen en hoofdpijn te vermijden. Zorg ervoor dat je altijd een flesje water bij je hebt om je vochtgehalte op peil te houden.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »