• Lorem ipsum

5 tips voor het kopen van een hamamdoek

13 Jul 2020
door Grietje Zijlstra

5 tips voor het kopen van een hamamdoek

Een hamamdoek is een rechthoekige handdoek die oorspronkelijk uit Turkije komt, waar men de handdoek gebruikt in de Hamam (badhuis). Een hamamdoek kent vele voordelen. Een hamamdoek droogt snel, weegt vrijwel niets en is gemakkelijk op te vouwen. Handig voor in je koffer dus! Bovendien kun je ze gebruiken als badhandoek, strandhanddoek of voor een handdoek in de sauna. De hamamdoeken van hamamdoeken.com zijn op ambachtelijk wijze geweven en van hoogwaardige kwaliteit, in toffe kleuren of prints verkrijgbaar en voelen prettig aan op je huid. Ben je op zoek naar een mooie hamamdoek voor op het strand, een dagje sauna of voor in de achtertuin? Maar weet je niet goed wat nou de beste hamamdoeken zijn? Wij delen graag 5 tips voor het kopen van een hamamdoek met jou.

Met onze 5 tips voor het kopen van een hamamdoek, scoor jij sowieso de allerbeste

Lengte en breedte

Afhankelijk waar jij de hamamdoek voor wil gebruiken is de lengte heel belangrijk. Als de hamamdoek bedoeld is om op te liggen, is het handig dat hij lang genoeg is. Houd er ook rekening mee dat een hamamdoek in de was vaak ook nog kan krimpen. Gebruik je de doek alleen in de sauna om je even af te drogen? Dan heb je geen mega hamamdoek nodig, toch? Wil jij lekker met je lover zonnen op één handdoek? Wij denken graag met je mee! Op onze website vind je ook hamamdoeken met een breedte van 160cm. Niet groot genoeg? Dan hebben we ook nog de hamamdoek xxl met een afmeting van 300x200 cm. Handig voor een romantische picknick óf een chaotische picknick met de hele familie.

Kleur

Kleur is natuurlijk heel persoonlijk. Kies je voor een lichte kleur? Houd er dan rekening mee dat vlekken sneller zichtbaar zijn dan wanneer je voor een donkere kleur of een patroontje kiest. Daarnaast kun je ook nog kijken naar welke kleuren mooi bij jou staan. Toch niet onbelangrijk als je er de halve dag op ligt te zonnen… Heb je donker haar en een donkere huidskleur? Dan is bijvoorbeeld geel echt een eyecatcher. Ben je blond en heb je een lichtere huid? Laat die blonde haren dan maar als een waaier over een blauwe handdoek vallen. Je hebt sowieso bekijks!

Materiaal

Bij hamamdoeken.com vind je katoenen en linnen hamamdoeken. De katoenen hamamdoeken zijn gemaakt van katoen met daarin een zijdedraad tribal. Onze linnen hamamdoeken bestaan voor 50% uit katoen en zijn daardoor niet heel erg kreukgevoelig. Daarnaast hebben ze als pluspunt dat ze nog zachter en soepeler zijn dan veel katoenen hamamdoeken. Katoenen hamamdoeken zijn sterk en gaan lang mee!

Kwaliteit

Bepalend voor de kwaliteit van een hamamdoek is het gewicht, hoe dicht en met welke kwaliteit garen de stof is geweven. Een hogere kwaliteit hamamdoek voelt bij het afdrogen veel comfortabeler aan en absorbeert meer vocht. Een hoge kwaliteit doek slijt niet snel, waardoor je er lang plezier van kan hebben. Goedkopere doeken worden daarentegen snel dun en drogen na verloop van tijd steeds minder goed.

Prijs

Bepaal voor jezelf een budget. Afhankelijk van welke maat en welk materiaal vind je op onze website verschillende prijsjes, houd ook onze aanbiedingen in de gaten. Er is voor ieder wat wils!

Met onze 5 tips voor het kopen van een hamamdoek, voorkom je een miskoop! Neem een kijkje in onze hamamdoeken collectie en shop jouw perfecte hamamdoek. Onze hamamdoeken zijn direct uit voorraad leverbaar en worden gratis verzonden.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »