• Lorem ipsum

5 tips voor het wassen van jouw hamamdoek

25 Aug 2020
door Grietje Zijlstra

5 tips voor het wassen van een hamamdoek

Wist je dat? Een hamamdoek is een duurzaam natuurproduct! Maar hoe kun je dan het beste een hamamdoek wassen? Op welke temperatuur? En mag je een hamamdoek in de droger stoppen of juist liever niet? No worries, wij hebben antwoord op al je vragen. Wij delen graag 5 tips voor het wassen van een hamamdoek met jou! Met deze fijne tips zorg je ervoor dat jouw hamamdoek lekker schoon wordt maar tegelijkertijd ook mooi blijft. Zo houd je jarenlang plezier van jouw hamamdoek!

Met onze 5 tips voor het wassen van een hamamdoek blijft jouw hamamdoek mooi

Was de hamamdoek eerst apart

Door jouw nieuwe hamamdoek de eerste keer ongeveer 12 uur in koud water te laten weken en de eerste drie keer apart te wassen zorg je ervoor dat de hamamdoek niet gaat pluizen en eventuele chemische beschermlaagjes worden verwijderd. Hierdoor kan jouw hamamdoek beter vocht absorberen.

Een scheutje azijn is fijn

Gooi een klein scheutje azijn bij de hamamdoek, dit werkt overigens ook voor je andere was! Azijn verwijdert kalk uit het water waardoor je was zachter wordt, het voorkomt kalkaanslag in jouw wasmachine, het behoudt de intense kleur, zorgt voor een betere vochtopname en de kans op krimpen wordt kleiner. Je kunt zowel natuurazijn als schoonmaakazijn gebruiken! 

Bepaal de juiste temperatuur

Wij raden aan om een katoenen hamamdoek te wassen op maximaal 40 °C. Bamboe hamamdoeken mogen maar op 30 °C gewassen worden. Bamboe hamamdoeken hebben bovendien van nature antibacteriële eigenschappen en worden op 30 °C ook gewoon schoon. Doeken van de merken Talazzio, Splash & en Côte d'Azur mogen maximaal op 30 °C gewassen worden. Een uitzondering zijn een aantal hamamdoeken van het merk Ottomania, deze mogen wel op 60 °C worden gewassen. Check bij twijfel even het waslabel in het product zelf! Ben je bijvoorbeeld op reis? Neem dan je hamamdoek mee onder de douche, klein beetje shampoo, uithangen en jouw hamamdoek is weer droog! Dit in tegenstelling tot een gewone handdoek. Daarom is een hamamdoek dus perfect voor op reis!

Gebruik geen wasverzachter

Hier kunnen we eigenlijk heel kort over zijn. Het gebruik van wasverzachter kan ervoor zorgen dat een hamamdoek minder goed vocht opneemt. Geen wasverzachter gebruiken dus! Wanneer je een scheutje azijn gebruikt bij je hamamdoek, dient dit ook al als wasverzachter.

No droger allowed

Niet in de droger! Één van de vele voordelen van een hamamdoek is dat ze supersnel drogen. Hang jouw hamamdoek na het wassen op in de badkamer en hij is binnen no time weer droog en klaar voor gebruik. We horen je denken, waarom in de badkamer? Daar is de luchtvochtigheid in huis het hoogst en dat zorgt ervoor dat jouw hamamdoek tijdens het drogen niet hard wordt!

Met onze 5 tips voor het wassen van een hamamdoek, zorg je ervoor dat jouw hamamdoek mooi blijft en je er langer plezier van hebt! Neem een kijkje in onze hamamdoeken collectie en shop jouw perfecte hamamdoek. Onze hamamdoeken zijn direct uit voorraad leverbaar en worden gratis verzonden.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »